Pimpeldag med familjen
Påsken brukar vara väldigt lugn för mig. Gör sånt man inte hinner med annars och sen försöker jag vara ute.
Idag var vi på en pimpeltävling, dock blev det ingen fisk den här gången. Fick ett napp men den släppte och jag förlorade då också mitt egengjorda drag. Det är tyvärr sånt som händer i den här sporten.
 
Ofta är det väldigt bra priser på dessa tävlingar också och av den anledningen åker man dit.
 
Idag t.ex var minsta priset 5000kr och hade du tur att bli dragen i lotteriet så vann du 100.000kronor och det krävdes inte ens att du fått varken fisk eller ens var på plats.
 
Vi hade väl helt okej väder också, ca -8 och lite sol vid vissa stunder. 
 
 
 
Kommentarer (2)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Förberedelse inför utlovat instagramkonto
Jag skrev ju tidigare att jag skulle starta ett instagramkonto enbart för träningen och kosten. Igår kväll tog jag en simpel men god middag själv med lite räkor, aioli, baguette och gravad lax och funderade lite på hur jag ska lägga upp det. Jag vet ju att det finns gott om fitness konton med massa snygga bilder, och övningar men det kan jag själv till och med tycka är lite tråkigt. Samtidigt är det kanske svårt för människor som just tagit tag i sin träning och är nya att greppa allt på dessa konton. 
 
Många vill gå ner i vikt och ta tag i sin hälsa och det brukar vara intressant bara man har gått ner mycket på kort tid, men har ni några förslag eller ska jag bara köra och se hur responsen blir? 
 
 
 
 
 
Kommentarer (0)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Helgen!
Det har varit lite tyst här nu i helgen och det har varit lite teknikstrul så jag valde att ta itu med det nu istället och bara chilla helgen. Så en snabb update!
Har besökt familjen i byn under fredagen och passade på att ta lite kläder och så som jag behöver här i Gällivare. Temperaturen varierar otroligt mycket just nu. Ena dagen har vi -20 och sedan kan vi ha sol och plus grader.
Vi stannade till efter vägen för att försöka fota det helt enorma norrskenet men hade givetvis inte med mig min kamera. Jag tog en med telefonen och trots den dåliga kvaliten så ser man hur enormt det var.
 
 
 
Lördagen blev faktiskt en utekväll. Jag bowlade med en vän innan nattklubben, dessa är i samma hus. Jag är väldigt dålig på bowling men det kan ändå vara kul att göra som en social grej.
Utekvällen var väl här som på det flesta ställen i Sverige, packad. Lönehelg och våren på ingång gjorde folk ännu mer festsugna.
 
Något annat bra, jo nu drar ju pimpeltävlingarna igång och jag ska på min första nu den 31/3. Jag hoppas på fint väder och givetvis fisk och fina bilder.
 
 
Kommentarer (1)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Fortsättning Att flytta en stad -Del 1
När jag skriver flytta en stad menar jag det bokstavligen. Staten skall lyfta upp husen, byggnader såsom kyrka mm placera dem på stora lastbilar och köra iväg med dom till deras nya plats. För detta krävs det att bygga nya vägar för visst har alla någongång kört på en väg där man fått möte av en långtradare och tyckt att det va lite "trångt"?
Ja tänk er då en lastbil men en kyrka på eller ett hus?
 
Att flytta Kiruna stad är unikt. Det är första gången i världshistorien som en hel stad flyttas. Varför gör man då detta? Jo för att LKAB är ett statligt ägt bolag, merparten av LKAB:s anställda jobbar i det som kallas Malmfälten, Kiruna och Gällivare kommun. Även boende nära gruvan i Gällivare kommun kommer få sina hus flyttade och minnen raderade men de går jag in på mer senare.
 
Utan LKAB skulle Sveriges ekonomi radikalt förändras till det sämre.
LKAB bryter inte bara järnmalm och exporterar. Av järnmalm gör man stål, vilket gör att andra stora bolag är helt beroende av gruvorna här i Malmfälten. SSAB som tillverkar stål skulle inte fortsätta utan malm. Volvo skulle inte kunna bygga sina bilar. Inte heller en endaste tvättmaskin skulle kunna tillverkas.
 
Stål finns i allt omkring oss och stålet kommer från våra gruvor. Givetvis kan järnmalm köpas från andra länder men de skulle bli dyrare och dessutom sämre kvalité, då vi i Sverige har renaste järnmalmen i världen. Varför skulle vi vilja köpa in järnmalm från Sydamerika eller Kina som är mycket sämre än vår egen? Det är dom som köper av oss!
 
Därför flyttar staten på en stad och ett samhälle, för Sverige överlever inte utan gruvorna. 
 
Här nere ser ni en karta över flytten. Den nya staden kommer placeras ca tre kilometer öster om den nuvarande stadskärnan.
 
 
 
 
Här ser ni en bild utav vad som har flyttat och vad som skall flyttas. Dessa områden befolkas utav flera tusen och alla dessa skall ha nya bostäder. Jag kan verkligen rekommendera att besöka Kiruna om ni inte varit dit. Passa på innan hela staden förändrats för det kan vara kul att se hur det såg ut innan också. 
 
 
Kommentarer (1)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Attackdag 1
Idag kör jag en attackdag som jag egentligen skulle kört igår men eftersom jag behövde vara barnvakt gick inte detta.
Så vad är en attackdag? Hade jag skrivit detta på en blogg i USA hade jag antagligen haft CIA bakom dörren.
Skämt och sido, det är alltså min diet jag använde mig utav för att gå ner mina första 38 kilo. Du kör attackdagar i mellan 3-10 dagar beroende på hur mycket vikt du vill bli av med.
 
En attackdag är alltså en dag där ditt intag skall skrika protein. Du får endast äta äggvita, fisk, kött, kvarg ja proteiner helt enkelt. Lågt fett/ kolhydratsinnehåll i det du äter. Det du får ut av att äta såhär är att du snabbt blir av med överdriven vätska, och det leder till en snabb viktnedgång.
 
Jag har ätit en frukost bestående utav en pro pud med smak utav delicatoboll, 3 stycken kokade ägg som jag plockar bort äggulan ifrån och lite mini keso. 
 
Det låter kanske lite men det är mycket proteiner i vilket håller mig mätta länge. 
 
Min lunch kommer vara 1/2 paket med torsk stekt i bara vatten, kryddar sedan den och äter med keso. Blir jag inte mätt äter jag några äggvitor också.
 
Det är en ganska jobbig diet att gå på men när man väl kommit in i det så går det utav bara farten. Dock ska jag bara köra 2 dagar attack.
 
Igår morse började jag men fick ju avbryta, dock ser min frukost skål ut på samma sätt som igår.
 
Visst är det vackert? 
 
 
 
 
 
 
 
Kommentarer (0)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like

 
Visa fler inlägg