Influence Lappland
 
Vad är tanken med Influence Lappland?
 
Jag är en samisk/tornedalsk 26 årig tjej i Lappland, närmare bestämt Kiruna. Ni kanske har märkt att bloggar norr om polcirkeln är ganska få och det innebär också att livet här "uppe" förblir lite av ett mysterium. För er som inte har koll på vart Lappland är så är det ca 120 mil till Stockholm.
 
Så va gör vi här uppe egentligen?
Tanken med denna blogg är att visa vad Lappland är, Och kan man som tjej klä sig snyggt i ett arktiskt klimat?
 
Ni kommer få följa med mig under mina dagar. Det kommer inte finnas någon tillstymmelse till Take away kaffe från någon känd kedja utan istället får ni yoga på ishotellet, lappländsk matkultur, skidåkning och klädinspo i Sveriges mest fantastiska natur.
 
 
 

 
Bures Boahtin!
 
 
Nyfiken 08:a :)

Hej! Kul med en samisk influencer!! Har själv pinsamt dålig koll på den samiska kulturen, hade varit kul att lära mig mer om detta. Är båda dina föräldrar samer? Håller ni på med rennäring? Har ni några specifika seder/kulturer som fortfarande är viktiga?

Såg filmen sameblod och fick ett uppvaknande, vet att filmen utspelade sig för ett x antal år sedan men undrar ändå om du kan känna att ni fortfarande möter någon slags rasism mot er kultur?
Skriv gärna mer om dina samiska rötter! Jättespännande!

Svar: Vad roligt att du tycker det är spännande! Jag vill ju så gärna att fler ska få mer kunskap om samer och livet här uppe överlag,Jag ska absolut få ihop ett inlägg och besvara dina frågor och lite till :)
Influence Lappland

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like