Huvudet är helt tomt!
Arbetade idag som vikarie från 08-20:00 och man blir otroligt mör i huvudet efter en sådan dag. Fick dessutom komma förbi min mosters vännina där dom hade middag och unnade mig lite pannacotta. Nu blir det faktiskt sängen för min del, är helt slut!
 
 
Kommentarer (0)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
I ett barns ögon är maskrosor vackra
Passade på att ta en promenad igår i solen igår när det bara var -8 ute och solen var framme. Passerade många mysiga platser och fastnade för denna skylt som satt högt upp på en lyktstolpe, nästan dold av träden. 
"I ett barns ögon är maskrosor vackra"
 
Har ingen aning om det finns fler men det var väldigt fint tycker jag, en bra idé.
Ska hålla lite utkik om ja finner fler såna på mina promenader framöver.
 
 
Kommentarer (0)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Att vara ny i stan!
Det är ganska speciellt att vara ny någonstans, speciellt här uppe.
Även om jag vuxit upp i Kiruna så känner jag i princip ingen i Gällivare. Det är lätt och tro här uppe att man ska känna folk men skulle man applicera 12 mil som är avståndet mellan Kiruna och Gällivare på Göteborg skulle man nästan hamna i Skövde. Vilket är en helt annan stad i ett annat län.
Jag var ny i Göteborg också men på något sätt så är det lättare. Mentaliteten är annan och det finns många aktiviteter att delta i för att komma in i stan. Skulle man inte vilja lära känna massa människor så är det helt okej för det finns 1000 andra saker att göra än att hänga med vänner.
 
Just nu söker jag jobb i Gällivare och hoppas på att snart hitta något passande. Jag vill gärna testa något nytt och få en utmaning. Dock har jag förstått att här i stan gäller kontakter.
 
Tills dess får jag träna, njuta av solen och se staden till fots. Då får man ibland se detta också!
 
Kommentarer (1)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
GVT – German Volume Training
Innan jag tog mitt uppehåll för att flytta upp till Gällivare så började jag med ett träningsupplägg som kallas GVT. 
Det är också det jag kommer köra fram till sommaren. I korthet går det ut på att göra 100 repetitioner per övning, totalt. En övning per muskelgrupp. 2 muskelgrupper per pass.
 
Det är tungt, väldigt tungt men effektivt. Mitt primära mål detta år är att bygga muskler och efter att ha kikat runt så tyckte jag detta lät bra och passar mitt liv och intresse bäst. 
 
Jag har iallafall lyckats bestämma mig för gym. Jag kommer inte köra på det populära alternativet utan ett mindre och förhoppningsvis lugnare gym. Ska vara förbi där idag och köpa ett kort så jag kan komma igång.
Jag tränar helst väldigt tidigt eller sent så generösa öppettider är väldigt viktigt men börjar med träningskort för 1 månad och känner efter om det passar mig.
 
 
 
 
Kommentarer (0)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Den grövsta sortens rasism mot samer- Fredrik Lindström
Om ni inte såg senaste avsnittet utav skavlan så kan jag verkligen rekommendera er att göra det. Lene cecilia sparrok från filmen Sameblod var med men också Fredrik Lindström som bland annat arbetar som journalist, författare och programledare. Filmen Sameblod handlar i stora drag om den rasism som samer fick utstå på 1930-talet. Lene fick frågan om det fortfarande existerar och hon svarade med att det gör det, det går inte att förneka.
 
Fredrik Lindström som har varit på resor i tjänsten berättade att under hans resor här uppe fick bevittna den värsta sortens rasism gentemot samer och värsta sorten han upplevt. Det förstår jag. Jag har själv alltid känt så. I Göteborg upplevde jag aldrig rasism gentemot samer, dom är för okunniga för att ens kunna vara rasistiska.
Dom ber en joddla, frågar om våran kilt och saker som inte ens har och göra med en same. För nej man joddlar inte, man jojkar och vi bär inte kilt utan kolt. Alla i Lappland är inte heller samer. En del känner i hela kroppen att den kulturen finns där och en del tar helt avstånd och sedan finns de som är där mittemellan. 
 
Det är sådan basic kunskap alla i Sverige borde ha och det är pinsamt att så inte är fallet.
Svenska staten borde se till att skolorna utbildar eleverna i vår historia, inte bara om minoritetsfolk som samer utan om hela Lappland. Vi har så mycket och bidrar otroligt mycket till den svenska välfärden men får ingenting tillbaka. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kommentarer (1)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like

 
Visa fler inlägg