Influence Lappland - Staten fick som de ville- kolonialt övergrepp.
Staten fick som de ville- kolonialt övergrepp.
Varning för ett väldigt irriterat inlägg utav en irriterad Isabelle. Nu är alltså den samiska kåtan jag skrev om tidigare nedbrunnen. Kronofogden med hjälp utav polis på plats brände alltså ner kåtan den 11 april. Det var 4 poliser, 2 tjänstemän från kronofogden och 30 demonstranter på plats samt själva ägaren Anita. 
 
Ni kanske har läst nyheterna eller följt händelsen på instagram men jag slutar aldrig förvånas över dessa "svenskar" som:
 
1. Det finns ett "vi" och ett "dom" när fördelar skall ges ut.
 
2. Anser att man inte skall göra skillnad på folk och folk. Med det menat att samer skall anpassa sig efter "svenska" lagar för det har ju Skåne fått göra. Idiotismen i detta ska vi inte ens gå in på men skåningar är inte en minoritetsbefolkning, dom har inte en egen religion, inget eget språk mm, Samerna var här innan varken Stockholmare, skåningar eller någon annan var här. Ska några lagar följas är det samernas!
 
3. Märker ord och är paragrafryttare när det gäller samer som många tyvärr tror är folk som dansar runt i färgglada kläder och rider på isbjörnar. Dessa personer ska alltså tala om för oss vad som är rätt och fel. För er finns en kurs på Umeå universitet att läsa som heter "Fatta sapmi"
 
Jag kan inte ens med ord förklara hur arg jag är. "svenskar" kan bygga bostäder för nära andra, för nära vattnet och vart som helst så länge dem har pengar och inte kommer någon från kronofogden och bränner ner de huset.
 
Vad jag inte tror många tänker på är att det som gör detta extra vidrigt är alltså att en svensk instans, har ELDAT upp den här kåtan. Jag har aldrig läst om ett hus på Lidingö, i Nacka eller Bromma som har ELDATS upp för att de inte har bygglov, eller följt reglerna kring husbyggen och bygglov. Då skulle dem har rivit ner huset.
 
 
 
De som säger att rasism gentemot samer inte existerar, och inte heller något förtryck de borde ta av sig nattmössan och komma till Lappland!
 
 
 
 
Thomas

Fy tusan att dom brände ner den ändå :((((

Svar: ja tyvärr!! :/
Influence Lappland

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like